Dodaci ishrani.

Soja protein

Soja protein Proteini su gradivna materija mišića neophodna za povećanje njihove mase i popravljanje celokupnog opsirnije
Proteini su gradivna materija mišića neophodna za povećanje njihove mase i popravljanje celokupnog telesnog sastava. Kako bi se očuvala i uvećala mišićna masa pored redovnog treninga neophodna je i odgovarajuća ishrana pri čemu bi prvenstveno tebalo voditi računa o unosu kvalitetnih proteina. Soja sadrži esencijalne aminokiseline među kojima i glutamin koji privlači vodu unutar mišićnih ćelija dajući mišićima puniji i čvršći izgled. Soja protein je prozvod dobijen savremenim procesom prerade odabranog sojinog zrna visokog kvaliteta. Tehnološkim postupkom ekstrakcije proteina iz sojinog zrna dobijaju se proteini u koncentrovanom obliku (min. 90%). Soja protein predstavlja izvrstan izvor proteina, odnosno esencijalnih aminokiselina značajnih zbog visoke hranljive i biološke vrednosti. Soja protein se koristi kao dodatak ishrani čime se na brz i jednostavan način obezbeđuje preporučena dnevna količina proteina. Mogu ga koristiti kako oni koji se sportom bave rekreativno tako i profesionalci. Soja protein se koristi pre i (ili) posle treninga a količina se određuje na osnovu individualnih potreba. Posebno se preporučuje vegeterijancima kao i u periodu posta kako bi se na odgovarajući način zamenili proteini animalnog porekla. Soja protein mogu koristiti i osobe na redukcionim dijetama kako bi osigurale adekvatan unos proteina koji usled kalorijskog deficita može dovesti do gubitka mišićne mase. Dnevni unos proteina se izračunava prema uzrastu osobe. U tabeli 1.su istaknute vrednosti za sve uzraste, prema preporuci Svedske Zdravstvene Oganizacije (SZO) i Preporučeni dnevni unos (PDU- "RDA" deseta edicija), gde unos ne sme biti niži od preporuka SZO ni veći od PDU. Udeo nutrijenasa u ukupnom dnevnom unosu hrane, treba da bude: proteina 8-12%, ugljenih hidrata 50-65% i masti između 20-30%. Sojini protein se u terapeutske svrhe, kod kardiovaskularnih problema, preporučuje u količini od 25-50g dnevno. Sam protein soje je najbolje koristiti iz namirnica gde je prirodno izbalansiran sa ostalim sastojcima soje, kao što je u tofu, sojinom siru i tempehu. Ukoliko uzimate dijetetske suplemente sojinog proteina kao dodatak sportskom režimu ishrane, posavetujte se sa vašim nutricionistom oko dnevnih količina.
Tabela 1.Preporučeni dnevni unos proteina prema "Svetskoj Zdravstvenoj Organizaciji" (SZO) i Preporučeni dnevni unos ("RDA" deseta edicija)
Uzrast (godine) SZO (g/kg) PDU (g/kg)
0-6 meseci 1.38 2,2
6-12 meseci 1.21 1,6
1-3 0.97 1,1
4-6 0.84 1,1
7-10 0.80 1,0
Muškarci 11-14 0.79 1,0
Muškarci 15-18 0.69 0,9
Žene 11-14 0.76 1,0
Žene 15-18 0.76 0,8
Odrasli 0,8

Dodatne informacije
Sastav:

Neto masa:200g
Nacin cuvanja:
Rok trajanja:

Surutka u prahu

Surutka u prahu Surutka je zdrava i hranljiva namirnica koja nastaje kao nusproizvod proizvodnje sira. Predstavlja pravu riznicu Opsirinije
Surutka je zdrava i hranljiva namirnica koja nastaje kao nusproizvod proizvodnje sira. Predstavlja pravu riznicu minerala. Najzastupljeniji minerali su natrijum, kalijum, fosfor, magnezijum, kalcijum, kobalt, bakar i molibden. Surutkin protein sadrži sve esencijalne aminokiseline. Pored osnovne surutke, bez dodatnog ukusa, imamo i surutke sa ukusom vanile, pomorandže i čokolade. Redovnom upotrebom surutke mogu se rešiti ili umanjiti brojni zdravstveni problemi. Proteini surutke podižu imunitet, smanjuju nivo štetnog holestrola, povoljno utiču na regeneraciju jetre, smanjuju nastnak zubnog kamenca, regulišu crevnu floru. Surutka se kao dodatak ishrani preporučuje svima a naročito deci, rekonvalescentima, starijim osobama, trudnicama i dojiljama. Surutkini proteini su posebno korisni u ishrani sportista jer omogućavaju brz oporavak nakon treninga i povećanje mišićne mase. S obzirom na nisku kalorijsku vrednost mogu je koristiti i osobe na redukcionim dijetama čime se sprečava deficit hranljivih sastojaka. Surutka u prahu se vrlo jednostavno koristi. Dodavanjem u obrok poboljšava se njegova hranljiva i biološka vrednost. Može se dodavati supama, čorbama, musliju, voćnim šejkovima ali i testu za izradu hleba i peciva čime se povećava biolška vrednost.
Dodatne informacije
Sastav:
min. 5 % mlečne masti u s.m., min. 12% proteina u s.m., min 60 % laktoze u s.m., max. 6% vode u s. m. max 9,5 % min. materija u s.m.
Neto masa:250g
Nacin cuvanja:Na sobnoj temperaturi
Rok trajanja:
12 meseci

Pivski kvasac

Pivski kvasac Pivski kvasac je dijetetski proizvod dobijen inaktiviranjem, odgorčavanjem i sušenjem ostataka Opsirnije
Pivski kvasac je dijetetski proizvod dobijen inaktiviranjem, odgorčavanjem i sušenjem ostataka aktivnog kvasca kod proizvodnje piva. Izuzetno je bogat vitaminima B kompleksa ali sadrži i mnoge druge hranljive sastojke. Obiluje esencijalnim aminokiselinama a predstavlja i jedan od najboljih izvora gvožđa i hroma. Hrom je važan za normalno održavanje šećera u krvi pa se pivski kvasac preporučuje u dijetoterapiji dijabetičara. Pivski kvasac pomaže u prevenciji i lečenju svih bolesti nastalih kao posledica nedostatka vitamina B kompleksa kao što su neuroze, neuralgije, stres, zamor kao i stanja povećanih fizičkih i psihičkih napora. Reguliše metabolizam masti i ugljenih hidrata i pozitivno utiče na smanjenje štetnog LDL holesterola. Pivski kvasac se preporučuje i kao dopuna u ishrani svih kategorija zdravih ljudi. Koristi se kao dodatak kuvanim jelima (supe, čorbe, variva), voćnim sokovima, jogurtu ili mleku. Dnevna doza za odrasle je 15g-20 g (1-2 kašike) a za decu 10 g. Koristi se 6-8 nedelja nakon čega se pravi pauza 4-6 nedelja.
Dodatne informacije
Sastav:
Pivski kvasac
Neto masa: 200g / 500g
Nacin cuvanja:Na sobnoj temperaturi
Rok trajanja: 12 meseci

Kocke za probavu

Kocke za probavu Upotreba prirodnih sredstava je najbolji način za regulisanje rada i redovnog pražnjenja creva. Suvo opsirnije
Upotreba prirodnih sredstava je najbolji način za regulisanje rada i redovnog pražnjenja creva. Suvo voće i sena se tradicionalno koriste protiv opstipacije. Suve šljive, suve smokve i suvo grožđe sadrže veliku količinu nerastvorljivih i rastvorljivih biljnih vlakana koja u crevima bubre i povećavaju voluminoznost crevnog sadržaja čime se ubrzava njihova peristaltika. Suve šljive su bogate sorbitolom, alkoholnim šećerom koji takođe ima svojstva laksativa. Upotreba kocki za probavu će vas osloboditi svih neprijatnih pojava povezanih sa opstipacijom. Veliki broj redovnih korisnika su dokaz njihove efikasnosti.
Dodatne informacije
Sastav:
suve šljive, suve smokve, sena, suvo grožđe
Neto masa:5g
Nacin cuvanja:Na sobnoj temperaturi
Rok trajanja: 6 meseci

Gomasio - susamova so

Gomasio - susamova so Gomasio se priprema od prženih susamovih semenki i morske soli. Pri ovom specijalnom načinu pripreme sve Opsirinije
Gomasio se priprema od prženih susamovih semenki i morske soli. Pri ovom specijalnom načinu pripreme sve čestice soli se oblažu tankim slojem ulja. Kombinacija morske soli i susamovih semenki pomaže organizmu da apsorbuje so u malim količinama pri čemu se ne javlja povećan osećaj žeđi. Susamovo seme je jedan od najboljih izvora kalcijuma. Pored kalcijuma sadrži i dosta gvožđa, vitamina B3 ali i proteina. Gomasio se koristi za posipanje jela od povrća i žitarica. Upotreba ove soli je delotvorna i kod mnogih zdravstvenih problema kao što su probavne smetnje, nadimanje, mučnina, glavobolja i menstrualni grčevi. Neutrališe kiseline u krvi tako da ublažava zamor i nervnu iscrpljenost.
Dodatne informacije
Sastav:
morska so, susam
Neto masa:100g
Nacin cuvanja:
Rok trajanja: 12 meseci

Gomasio integralni

Gomasio integralni Gomasio integralni iz organske proizvodnje. Uz bogatiji ukus poseduje sva svojstva kao i obični Opsirinije
Gomasio integralni iz organske proizvodnje. Uz bogatiji ukus poseduje sva svojstva kao i obični gomasio ali mnogo veći sadržaj vitamina i minerala.
Dodatne informacije
Sastav:
integralni organski susam, morska so
Neto masa:100g
Nacin cuvanja:Na sobnoj temperaturi
Rok trajanja: 12 meseci

O nama

ZDRAVA -HRANA maloprodaja i BIOMONDE veleprodaja se bavi uvozom, izvozom i distribucijom zdrave hrane u Crnoj Gori i regionu.

opsirnije
ZDRAVA -HRANA maloprodaja i BIOMONDE veleprodaja se bavi uvozom, izvozom i distribucijom zdrave hrane u Crnoj Gori i regionu. Maloprodaja ZDRAVA HRANA je osnovana 2008 u Baru sa namjerom da odgovori na potrebe kupaca kako i gdje se zdravo hraniti u Crnoj Gori. Veliki uspjeh i potraznja nase ponude nam omogucava otvaranje i drugog maloprodajnog objekta kao i konkretizaciju nase saradnje sa firmom Makrobiotic Beograd ciji smo zastupnici za Crnu Goru. U nasoj ponudi imamo oko 1000 makrobiotickih, vegetarijanskih, organskih, integralnih proizvoda, nutritivno obezvrijedjene namirnice, bez aditiva i konzervansa. Nas trud i profesionalizam za cilj imaju edukaciju i informisanje kako nasih kupaca tako i sire javnosti na znacaju zdrave ishrane, odnosa prema prirodi, zdravlju i ekoloskoj svijesti. Nase ljubabazno i strucno osoblje sa zadovoljstvom ce odgovoriti na sva vasa pitanja i ponuditi vam strucne savjete o upotrebi nasih proizvoda. Sa radoscu cemo podjeliti sa vama nase provjerene recepte za slana jela i kolace. Veleprodaja BIOMONDE u Baru je kontinuitet naseg angazovanja za sto bolju i efikasniju distribuciju nasih bio proizvoda na cijeloj teritoriji Crne Gore. Saradjujemo sa velikim brojem bio prodavnica i nase proizvode mozete pronaci u Baru direktno u nasim radnjama (Bulvar revolucije i u ulici Jovana Stojanovica) kao i kod nasih poslovnih partnera u Podgorici, Budvi, Herceg Novom, Kotoru i Niksicu. Pravilna i zdrava ishrana utice na covjekovo zdravlje, fizicki i duhovni razvoj, efikasnost, raspolozenje i dugorocniji zivot. Nadamo se da cemo sa nasom ponudom, savjetima strucnom i ljubaznom uslugom,odgovoriti na vasa pitanja i omoguciti da pronadjete proizvode koje odgovaraju vasim potrebama. Svim kupcima i poslovnim partnerima zelimo iskrenu Dobrodoslicu ZDRAVA-HRANA maloprodaja BIOMONDE veleprodaja

Kontakt podaci

Bar, Bulevar revolucije C6
Telefon: +382 67 610-058
E-mail: biomondebar@gmail.ocm